Testvideo

Wetenschappelijke naam:

Ecsenius lineatus

Nederlandse naam:

Gestreepte blenny

Familie:

Blenniidae (Naakte slijmvissen)

Herkomst:

Indische Oceaan, Filippijnen, Malediven, Mauritius

Lengte:

7 cm

Gestreepte blenny

Algenbestrijding
De Gestreepte blenny is een van meest succesvolste vissen die kan worden ingezet om algen te bestrijden in het aquarium. Deze vissen zijn de gehele dag bezig met het afschrapen van algen van de stenen en rotsen in het aquarium. Helaas omdat deze vissen vrij territoriaal zijn naar andere Blennies is het niet mogelijk om meerdere van deze soorten te plaatsen in het aquarium, tenzij het aquarium erg groot is en er voldoende algen te vinden zijn om alle dieren van voldoende voedsel te voorzien. Ze zijn niet kieskeurig als het op voeding aankomt; ze zullen gemakkelijk alle soorten voeding die door de verzorger wordt aangereikt opeten. Dit kan van alles zijn, van diepvriesvoedsel tot vlokvoer en van mossel tot pallets.

Territoriaal
De Gestreepte blenny is een klein visje, maar met een stevig karakter. Zij beschermen hun territorium fel tegen soortgenoten en tegen andere voedselconcurrenten. Daarom is het van groot belang om een groot aquarium te hebben als u meerdere soorten wilt combineren.

Verschillende tekeningen
De Gestreepte blenny heeft verschillende vindplaatsen en elke vindplaats heeft een tekening welke net even anders is. Zo hebben de vissen uit Indonesiƫ een lange zwarte streep over het lichaam, heeft deze soort welke uit Mauritius afkomstig is (en in dit aquarium zwemmen) zwarte vlekken welke erg duidelijk aanwezig zijn en hetzelfde visje dat rondzwemt in de Malediven zit hier en beetje tussenin.