Testvideo

Wetenschappelijke naam:

Holacanthus passer

Nederlandse naam:

King angelfish

Familie:

Pomacanthidae (keizersvissen)

Herkomst:

Sea of Cortez

Lengte:

tot 30 cm

Voortplanting:

Eierleggend

King angelfish

The King onder de keizersvissen
De King angelfish heeft haar engelse benaming gekregen vanwege haar kroontje die ze draagt. Niet letterlijk natuurlijk, maar wanneer u naar de tekening op de kop van deze vis kijkt, ziet u een cirkelvormige tekening schuin achter de ogen, waarvan de buitenste lijnen fel blauw gekleurd is. Dit wordt bedoeld met de kroon. Hieraan heeft deze vis haar naam te danken.

Elvis
Wanneer een vis de Engels benaming King angelfish krijgt, dan bestaat er maar één echte naam voor dit huisdier en dat is natuurlijk Elvis! De verzorger van dit aquarium ziet zijn vissen niet als alleen als vissen, maar meer als zijn kindjes, en die moeten natuurlijk een echte naam krijgen.

Tank bred
Tank bred is de Engelse benaming voor ‘in gevangenschap geweekt’. Onze King angelfish is in gevangenschap gekweekt en we zijn er enorm trots op dat wij als eerste dierentuin in Nederland deze schitterende keizersvis welke dus niet uit het wild komt, hebben kunnen toevoegen aan onze collectie. Wanneer u als zeewater aquariaan de kans heeft om dieren aan te schaffen, welke niet uit de natuur komen, raden wij dit als dierenliefhebbers dit van harte aan!

Het aquarium
Omdat deze schitterende vissen vrij fors worden, is het noodzakelijk dat het dier wordt gehuisvest in een ruim aquarium. wij hebben ervoor gekozen om onze King angelfish in dit zogenoemde ‘fish only’ aquarium te plaatsen, want het zijn vissen die nogal eens van de poliepen van koralen en gorgonen snoepen. In het wild staan deze namelijk op hun menu; samen met sponzen, kleine schaaldieren en algen. Wat deze prachtige keizersvis in dit aquarium te eten krijgt vind u onder de “voeding” knop in deze tablet.