Testvideo

Wetenschappelijke naam:

Hemitaurichthys polylepis

Nederlandse naam:

Piramide koraalvlinder

Familie:

Chaetodontidae (Koraalvlinders)

Herkomst:

Stille Oceaan en Oost-Indische Oceaan

Lengte:

tot 17 cm

Voortplanting:

Eierleggend

Piramide koraalvlinder

Reefsafe
De Piramide koraalvlinder is één van de weinige koraalvlinders welke volledig reefsafe zijn. Van nature eten zij voornamelijk plankton, waardoor het een grote aanwinst is voor een aquarium waarin ook veel koraal groeit.

Geen beginnersvis
Omdat deze vissen niet aan koraal snoepen en niet achter garnalen jagen, is dit een erg gewilde vis in aquaria. Maar ook dit is weer een vis welke enkel voor de gevorderde aquariaan in aanmerking komt. Niet alleen hebben zij voldoende zwemruimte nodig, ook zijn ze gevoelig voor bacteriële infecties op de huid en zijn ze vatbaar voor witte stip. Daarom raden we aan om altijd een speciale UV lamp op het aquarium mee te laten lopen.

Voeding
Omdat deze dieren in het wild bijna letterlijk in het voer zwemmen, is het van groot belang dat deze dieren in het aquarium ook voldoende voer krijgen. Daarom staat er een voederautomaat op dit aquarium, waardoor de vissen minimaal twee keer per dag granulaat te eten krijgen en daarnaast nog eens per dag diepvriesvoer in de vorm van Artemia, Mysis en Cyclops.