Testvideo

Wetenschappelijke naam:

Sinularia halversoni

Nederlandse naam:

Vingervormig softkoraal

Familie:

Alcyoniidae (Lederkoralen)

Herkomst:

Indonesië, Indo-Pacific

Hoogte:

tot 30 cm

Diepte:

tot 15 mtr

Vingervormig softkoraal

Verlichting
Veel licht wordt erg op prijs gesteld (hoe meer, hoe beter) ook HQI en de nieuwe LED verlichting zullen voorzien in de lichtbehoefte van deze koraalkolonies.

Stroming
Afwisselende, matige tot soms sterke stroming. Deze dient altijd indirect te zijn; plaatsting pal voor de uitstroom opening van een pomp wordt in geen geval verdragen.

Houdbaarheid
De Vingervormige softkoraal is een redelijk sterke en goed houdbare soort. Echter met verse import wordt deze geregeld vergezeld door zeenaaktslakken. Wanneer deze zeenaaktslakken worden meegenomen in het aquarium, zullen deze al snel een plaag worden. Sinularia halversoni lijkt niet heel erg sterk te netelen, maar toch sterker dan soorten uit het geslacht Sarcophyton en met het plaatsen van deze koralen zal er voldoende afstand tussen deze koralen gehouden moeten worden.

Opmerkingen
Sinularia halversoni lijkt uiterlijk sterk op bepaalde soorten die behoren tot het geslacht Cladiella. Echter is Sinularia halversoni veel steviger en compacter van bouw en voelt ook lang niet zo zacht en slijmerig aan. Het kolonielichaam is aan de basis meestal crèmewit. De zeer korte en gedrongen stam is kaal, terwijl de vingers die uit de stam groeien, naar de uiteinden toe steeds wat dichter met rood-, goud- of chocoladebruine poliepen zijn bezet.