Vivarium 10 | Techniek

Verlichting

Boven dit aquarium hangen maar liefst 6 LED strips van het merk Superfish. Deze hebben elk een wattage van 38 Watt. 4 van deze strips zijn helder daglicht en 2 hebben een rode kleur. Deze rode kleur dient ervoor om de vissen mooier te laten kleuren en de planten hebben deze rode kleur nodig om te kunnen groeien.

Filtratie

Onder dit aquarium staan 3 grote potfilters. De naam zegt al wat voor soort filter dit is. Het is een grote pot welke gevuld is met filtermateriaal. In dit geval keramische pijpjes, filterschuim en filterwatten. Ook zit er filterkool verwerkt in dit type filters. Filterkool neemt alle schadelijke en kleurstoffen op uit het water en deze dient elk kwartaal vervangen te worden. De keramische pijpjes in dit filter zijn van een poreus materiaal gemaakt, hierdoor kunnen de bacteriƫn die nodig zijn om het water zuiver te maken zich makkelijk hechten. Het water stroomt langs deze pijpjes met bacteriƫn en zo doende wordt het water gezuiverd. Dit proces heet nitrificatie. In totaal gaat er per uur bijna 3.000 liter water door deze filters.

Co2

Co2 of koolstof is nodig om de groei van de planten te bevorderen. Door middel van het toevoegen van Co2 kan de zuurgraad (Ph) omlaag gebracht worden. Dit is voor Discusvissen van groot belang aangezien zij in de natuur op een erg lage zuurgraad leven. Wij houden onze vissen op een Ph van 6.7

Verwarming

In dit aquarium zijn 2 grote verwarmingselementen geplaatst om het water op een temperatuur te houden van 28 graden Celsius.