Vivarium 11 | Algemeen

Verzorger

Mijn naam is Anniek Heijkoop
Al vanaf mijn elfde heb ik een zoetwater aquaria gehad op mijn kamer. Sinds dat ik bij Aquazoo-Leerdam een zee aquarium onderhoud leer ik veel bij over vissen en koralen. Het leukste vind ik om een band op te bouwen met de dieren, die ik verzorg en creatief bezig te zijn met het aquarium. Zoals bij het inrichten van het aquarium. Dit aquarium heb ik samen met Rene Peperkamp in januari 2022 volledig nieuw opgebouwd. Ik verzorg tevens ook vivarium 40 (bij de kassa).

Algenene informatie

In dit aquarium van ongeveer 300 liter zwemt een flinke school Kardinaaltetra’s en is rijkelijk beplant. Dit is echter niet zoals het er in de natuur uitziet. In het wild leven deze vissen in de Rio Negro; de zwarte rivier. Die naam heeft deze rivier niet voor niets gekregen. Het water is namelijk zwart. Dit komt omdat dit het laatste gedeelte is van de Amazone delta. Gedurende de duizenden kilometers lange rit die het water heeft afgelegd, zijn er allerlei materialen in het water terecht gekomen; bladeren, takken en zelfs hele bomen. Deze verteren langzaam in het water en dit zorgt voor het donker worden van het water. Omdat het water zo donker is, komt er bijna geen licht door op de bodem en kunnen er ook geen planten groeien. Zoals het er in de natuur uit ziet is kaal, donker, veel afval van bomen op de bodem en het water is troebel. Dit is natuurlijk geen mooi plaatje om na te bootsen in een aquarium, dus hebben we het aangenamer gemaakt met veel planten en een goed filter om het water helder te houden. Dit heeft geen negatief effect voor deze schitterende visjes.