Vivarium 12 | Techniek

Verlichting

Omdat we een donkere grot hebben geprobeerd na te bootsen, is de verlichting boven dit aquarium minimaal. Er hangt slechts één LED strip van het merk JMB Aqualight van 30 cm. boven dit aquarium.

Filtratie

Onder dit aquarium staat een groot potfilter. Door dit filter stroomt per uur 1000 liter water. Dit filter is gevuld met keramische pijpjes. Deze hebben een poreus oppervlak, waardoor bacteriën hier gemakkelijk aan hechten. Deze bacteriën breken alle afvalstoffen af die de vissen produceren. Dit heet met een mooi woord nitrificatie. Daarnaast zit er in het potfilter ook filterwatten. Deze vangen al het grove vuil op dat via het filter wordt opgezogen. Hierdoor blijft er zo min mogelijk zweefvuil in het aquarium.

Temperatuur

Omdat er in onze ruimte verwarmingsbuizen geplaatst zijn voor het gebouw boven ons, heeft onze ruimte een constante temperatuur van ongeveer 24 graden. Daarom is het niet nodig om dit aquarium extra te verwarmen. Want de ideale temperatuur voor een gemiddeld aquarium is 24 tot 27 graden Celsius.