Vivarium 22 | Algemeen

Verzorger

Mijn naam is Musa Yildirim en ik ben al heel wat jaar met plezier actief bij AquaZoo Leerdam. Het leukste aan mijn activiteiten vind ik het verzorgen van de vissen. Voor mij is een aquarium als een levend schilderij, die ook zorg en aandacht nodig heeft. En die probeer ik te geven door actief lid te zijn van AquaZoo Leerdam. Thuis heb ik een aquarium van 400 liter. Door de jaren heb ik verschillende soorten vissen gehad, waaronder verschillende cichliden, roofvissen en grote bodembewoners. Mijn favoriete vissen zijn met name Clown botia’s; omdat dit vrolijke, kleurrijke en sociale vissen zijn. Ik hoop nog jaren lang mijn bijdrage te kunnen leveren aan deze kleurrijke hobby!

Het aquarium

Zoals te zien is in dit aquarium liggen er grote stenen en is er een steile rotswand te zien. Hoewel, het lijken op echte stenen, maar deze zijn gemaakt van kunststof. Deze schitterende nep stenen komen van het merk RockZolid Backgrounds. Deze achterwanden en losse stenen worden geleverd met een soort hars, een epoxy. De hele achterwand en de stenen zijn hiermee 3x ingesmeerd. Dit is om ze te beschermen tegen erosie en verkleuring. Op deze manier blijven ze er namelijk heel mooi uit zien.