Vivarium 23 | Algemeen

Verzorger

Mijn naam is Jan-Willem Bruins. Ik ben sinds juli 2020 lid van de AV De Discus en sinds ruim een jaar vrijwilliger in AquaZoo-Leerdam.
Ik heb thuis ( nog ) geen aquarium, maar ik wilde heel graag weer beginnen met de aquariumhobby, na een “pauze” van ongeveer 30 jaar.
Ik dacht, als ik nu lid word van de Discus en vrijwilliger kan worden bij AquaZoo-Leerdam, dan weet ik gelijk of ik het nog in mijn vingers heb en of ik het nog wel leuk vind. Dit om te voorkomen dat ik thuis de boel overhoop haal en dan ineens erachter kom dat het toch allemaal niet zo leuk meer is. Dat zou zonde zijn.
Maar gelukkig is dat niet gebeurd. Ik heb al zoveel kennis opgedaan hier bij AquaZoo-Leerdam en De Discus, echt heel fijn. Er is zoveel kennis hier en iedereen helpt je ook goed op weg. Alles kun je vragen, we zijn er om elkaar te helpen. Inmiddels heb ik aardig mijn draai gevonden en kom ik 2 keer per week naar Leerdam, soms 3 keer, ik woon in Diemen, dus niet echt om de hoek, maar het is zeker te doen. De clubavond op donderdag is heel erg goed en gezellig. Mijn rooster van mijn werk is ook veranderd, ik kan uitslapen op vrijdag, dus ik kan het laat maken op de donderdag avond. En door deze goede ervaringen heb ik nu besloten om thuis in Diemen ook een aquarium te gaan plaatsen. Het wordt een heel project, dus hoop wel het dit jaar nog gaat lukken. Ik hou van planten, dus ik denk dat het een volle plantenbak wordt, een gezelsschapsaquarium, zoetwater, van alles wat, maar misschien toch ook een beetje in de stijl van het Japanse AquaDesignAmano, een strakke stijl van onderwater tuinieren waar ik ook wel van hou. Ik zie het wel, het aquarium komt er in ieder geval.
Bij AquaZoo-Leerdam verzorg ik de aquariums 13 en 23.