Vivarium 36 | Algemeen

Verzorger

De verzorger van dit vivarium is Danny Waasdorp, hij is in 2014 met AquaZoo-Leerdam in aanraking gekomen, Danny verzorgt verschillende vivaria, waaronder ook dit Mangrove aquarium welke hij vanaf begin heeft opgebouwd.

Speciaal hout

We proberen bij AquaZoo-Leerdam veel diversiteit te laten zien in manier van inrichten en de keus van verschillende materialen. Zo hebben we in dit aquarium een erg speciaal soort hout verwerkt. Dit hout word Talawahout genoemd. Dit is de laatste jaren erg populair geworden bij aquarianen, maar let op, het is erg duur hout. Wij hebben deze stukken bij onze leverancier VKC (van Keulen cichliden) in Woudenberg gekocht. Voordat dit hout in het aquarium geplaatst kan worden, moet dit eerst zichzelf volzuigen met water, want als dit gekocht wordt is het gortdroog. Daarom duurt het tot wel 2 maanden voordat het droge hout zichzelf heeft volgezogen. Daarnaast komt er nog een soort schimmel op het hout wanneer deze in het water ligt. Dit is niet schadelijk voor het water of vissen, maar het is geen fraai gezicht. Daarom is het verstandig om dit mooie hout niet gelijk in het aquarium te plaatsen, maar deze eerst te behandelen door het minimaal 2 maanden in een bak met water te leggen.

Eb en vloed

In dit aquarium hebben we een eb en vloed systeem gebouwd. Wanneer het aquarium gevuld is met water is dit vloed. Vloed wilt zeggen ‘hoog water’. Een half uur later is het waterniveau wel 25 centimeter gedaald en dan is het eb. U kunt dit met eigen ogen zien, wanneer u een stukje verder loopt en naar de andere aquaria kijkt om vervolgens weer even terug te lopen naar dit speciale
aquarium. Over hoe dit is gemaakt leest u meer onder de ‘Techniek’ button.