Vivarium 39 | Techniek

Verlichting

Omdat er in dit aquarium geen planten groeien, hoeven we hier geen speciale aquarium lampen boven te hangen. Er hangen 3 LED spot lampen boven dit aquarium welke we gekocht hebben bij de bouwmarkt. Daarnaast om wat meer kleur te geven aan het geheel hangen er 4 LED strips boven van het merk JMB Aqualight in de kleur ‘warm wit’. Dit licht is iets geler van kleur.

Filtratie

Omdat er veel grote vissen zwemmen in dit aquarium en deze het water dus erg vervuilen, is een flink van formaat filter van erg groot belang! Daarom staat er achter de schermen een groot biologisch filter systeem opgesteld. Dit type filter is eigenlijk een grote glazen bak gevuld met keramisch filter materiaal. Dit materiaal is poreus waardoor daar miljoenen bacteriën in gaan zitten. Met behulp van 2 pompen van elk 2400 liter per uur, stroomt het water langs deze bacteriën, zo kunnen deze de schadelijke afvalstoffen uit het water filteren en zorgen voor een schone leefomgeving van onze mooie vissen.

Stroming

Naast de pompen in het biologisch filter hangen er nog diverse pompen in het aquarium verstopt. Deze zorgen voor extra zuurstof in het water. Deze pompen zorgen voor een waterverplaatsing van 15.000 liter per uur.

Verwarming

Door alle techniek op dit aquarium en de omgevingstemperatuur hoeven wij geen extra verwarmingselementen te gebruiken. Alle pompen geven warmte af en mede hierdoor is het in dit aquarium bijna altijd 26 graden Celsius.